|   home   |   company   |   portfolio   |   publications   |   contact us   |



You are here : home / portfolio / commercial next >



Snow Hydro Visitors Centre



   
The project involved a range of consultants: Head contractor - ABA Constructions, Structural - Van Leewen Associates, Electrical - Rudd & Partners, Mechanical - DAR, Exterior colours - BH Graphics, Office fitout - Hughes Bruce, Exhibition design - Brandi Exhibitions.

This is a high-profile facility at Cooma, visitor's gateway into the Snowy Mountains region. The building responded to a need to highlight a new educational image for the client, as a provider of clean, green and sustainable energy. The development included a budget-conscious refit of a 1950s octagonal building, with new, state-of-the-art theatre and exhibition facilities, foyer and administration block. The energy-efficient development capitalises on the geometry of the original building. It is designed to house the story of the Snowy Mountains Scheme, and celebrate sustainable energy production. The result is a sculpted interior with external interplay between buildings and landscape.



All content copyright Black Mountain Projects 2015